Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Leontopodium (Runolist) označava duboku ljubav

 

Leontopodium je rod od oko 40 vrsta trajnica iz obitelji Asteraceae , porijeklom iz Europe i Azije.Ove biljke se mogu naći u mnogim izazovnim okruženjima, obično rastu u vapnenačkom tlu na planinskim livadama na visinama između 1500 i 3000 m.Pravi cvjetovi su kratkog vijeka, žuti i sitni, okruženi bijelim laticama koje tvore formaciju poput zvijezde. Cvatu od kasnog proljeća do rane jeseni i lako se brinu o njima

Značenje imena

Naziv roda "Leontopodium" dolazi od grčkih riječi "leon" (lav) i "podion" (umanjivanje od pous, noga), što znači "lavlja šapa" . Odnosi se na oblik i vunasti aspekt cvijeta.

Edelweiss na njemačkom znači “plemeniti bijeli” (”edel” znači “plemeniti”, a “weiss” znači “bijeli”).

Simbolika Leontopodija

Leontopodium označava duboku ljubav , čistoću , odanost i ozloglašenost .

Također je simbol alpinizma ili alpinizma na Alpama.

Zanimljive činjenice o Leontopodiumu

Rumun (Leontopodium nivale)

Leontopodium nivale, obično poznat kao Edelweiss, je planinski cvijet koji raste na stjenovitim vapnenačkim mjestima na velikoj nadmorskoj visini, kao što su švicarske Alpe.

Možda ste čuli za cvijet Edelweiss, ali što je s pjesmom pod nazivom “Edelweiss” ?
Edelweiss je pjesma koju su napravili Rodgers i Hammerstein. Napisana je 1959. za mjuzikl pod nazivom “The Sound of Music”. I suprotno uvriježenom mišljenju, “Edelweiss” nije austrijska narodna pjesma ili njemačka pjesma. Strogo je američki.

Leontopodium nivale ssp. alpinum je ugrožena podvrsta. Zaštićena je biljka u mnogim europskim zemljama uključujući Švicarsku, Austriju i Hrvatsku.

Simbol je Alpa i neslužbeni nacionalni cvijet Švicarske.

Koristi i upotreba

Ova biljka ima mnoge medicinske prednosti . Ima protuupalna, antioksidativna i svojstva protiv starenja. Leontopodium se koristi kao prirodni lijek protiv tonzilitisa, faringitisa, upala uha i bronhitisa.

Podaci o biljkama Leontopodium

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.