Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Krizantema (Mama) Cvijeće za groblje pogrebno

 

Krizantema je rod od oko 40 vrsta trajnica porijeklom iz Azije i Europe, koji pripada obitelji Asteraceae .
Krizantema je jedno od najpopularnijih cvijeća na svijetu. Dolazi u raznim oblicima, veličinama i bojama i proizvodi prekrasno cvijeće koje cvjeta ljeti i jesen. Biljka je idealna za uzgoj u gredicama i saksijama.

 

 

Značenje imena

Ime roda potječe od grčkih riječi "chrysos" (zlato) i "anthemon" (cvijet) .

Simbolika krizanteme

Krizanteme imaju različita značenja u različitim kulturama i religijama.
Simboliziraju vjernost , prijateljstvo , skromnost , odanost , tugu , odanost , vedrinu , dugovječnost i dobro raspoloženje .

Također mogu simbolizirati sreću , radost i ljepotu .

Neke kulture prepoznaju krizantemu kao simbol smrti .

Zanimljive činjenice o krizantemi


Krizanteme u različitim kulturama

Krizantema je nacionalni cvijet Japana . Cvijet, nazvan "kiku", ima značajnu vrijednost u japanskoj kulturi i obično simbolizira dugovječnost. Biljka je prvi put uvedena u Japan u 8. stoljeću. Danas se krizantema slavi u umjetnosti, festivalima i kućnim izložbama. Cvijet se može vidjeti na kovanicama, japanskoj putovnici, krpama i mnogim drugim dodacima. Krizantema je simbol carske obitelji. Pečat carske krizanteme, koji se također naziva i pečat krizanteme, ima 16 latica i predstavlja autoritet cara. Bijela krizantema je tradicionalni pogrebni cvijet u Japanu pa budite oprezni kada birate boju cvijeta.

To je službeni cvijet za Majčin dan u Australiji . Biljka se daruje mamama na Majčin dan.

Krizantema je također jedinstveni simbol kineske kulture i ima 3000 povijesti u Kini. Krizantema je jedan od "četiri gospodina" Kine. U konfucijanskoj filozofiji izraz džentlmen označava plemenitog čovjeka ili idealnog čovjeka, osobu čije je ljudsko ponašanje čini moralnim uzorom. Ovaj koncept superiornog čovjeka poznat je kao "junzi". Četiri gospodina, također nazvana Četiri plemenita, odnosi se na četiri različite biljke: cvjetove šljive, orhideje, bambus i krizanteme. Svaki cvijet simbolizira određenu kvalitetu ili ideju, a krizantema simbolizira jesen, kao i skromnost i odanost.

Prednosti i upotrebe

Krizanteme imaju dugu povijest medicinske upotrebe . Koriste se kao lijek za bol u prsima, glavobolju i dijabetes. Također je poznato da biljka smanjuje visoki krvni tlak i groznicu.

Krizanteme su jedno od najdugovječnijih rezanih cvjetova . Izgledat će sjajno u vazi više od dva tjedna.

Neke vrste, kao što je Chrysanthemum cinerariaefolium, djeluju kao prirodni insekticidi .


U mnogim zemljama krizanteme su povezane s pogrebima i tradicionalno
se koriste u pogrebnim cvjetnim aranžmanima .

Biljka također može pomoći u smanjenju onečišćenja zraka . Dobar je u uklanjanju uobičajenih toksina kao što su formaldehid, benzen i ksilen, kao i amonijak.

 

 

Podaci o biljkama krizantema

 

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.