Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Zvijezda iliVeronicastrum

 


Veronicastrum je rod od
oko 10 vrsta zeljastih trajnica iz obitelji Plantaginaceae , uglavnom porijeklom iz Sjeverne Amerike.
Veronicastrum proizvodi privlačno lišće i grozdove malih cvjetova na uspravnim, visokim stabljikama od ljeta do jeseni. Lako se uzgaja i predstavlja lijep dodatak gredicama i obrubima. Izgledat će šarmantno kao dio vašeg vrtnog krajolika i privući će pčele i leptire u vaš vrt.

Značenje imena

Znanstveni naziv dolazi od imena roda “Veronica” i “astrum” što znači “zvijezda” .
Veronicastrum podsjeća na visoku veroniku i nekada se svrstavao u rod Veronica.

Simbolika veronikastruma

Veronicastrum predstavlja dostojanstvo zbog svoje navike uspravnog rasta i stava nikad ne odustaje. Obožavamo ovu biljku i njene snažne i uspravne stabljike koje tijekom ljetnih mjeseci nose grozdove sitnih cvjetova.

Zanimljivosti o Veronicastrumu

Culverov korijen (Veronicastrum virginicum)

Veronicastrum virginicum je najpopularnija sorta Veronicastrum . Porijeklom je iz istočnih Sjedinjenih Država, kao i iz regija Kanade. Vrste se mogu pronaći u savanama, prerijama, livadama, uz rubove rijeka i na obroncima brda. Naveden je kao ugrožen u Massachusettsu, New Yorku i Manitobi, a kao ugrožen u Vermontu.

Vrsta je poznata kao Culverov korijen. Dr. Culver, američki liječnik, otkrio je ljekovitost korijena ove biljke u 18. stoljeću, otuda i naziv.

Culverov korijen je robusna biljka koja je pogodna za zatvorene prostore kao i za vanjske prostore . Izvrsna je biljka za privlačenje medonosnih pčela, bumbara i raznih divljih solitarnih pčela.

Biljka se koristila u medicinske svrhe , uglavnom za liječenje kašlja, groznice i bolesti jetre. Koristio se zbog svojih terapeutskih svojstava, kao i u duhovne svrhe. Dugo se koristi kao laksativ i sredstvo protiv bolova. Također se tvrdi da biljka ima emetička svojstva, što znači da može izazvati povraćanje.

Podaci o biljci Veronicastrum

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.