Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Smilje ili Xeranthemum mirisno cvijeće

 


Xeranthemum je rod od 6 vrsta jednogodišnjih biljaka iz obitelji Asteraceae , porijeklom iz Sredozemlja i jugozapadne Azije.
Pripadnici ovog roda poznati su po svom srebrnastom lišću i šarenim, papirnatim cvjetovima poput tratinčice. Imaju naizmjenične, nepodijeljene listove i zbijene glavice malih cvjetića na dugim peteljkama. Oni su sjajno rezano cvijeće i prikladni su za formalne i moderne stilske aranžmane.

Značenje imena

Ime "Xeranthemum" potječe od grčkih riječi "xeros" ("suh") i "anthemon" ("cvijet") .

Simbolika Xeranthemuma

Xeranthemum je simbol vedrine , besmrtnosti , vječnosti i vječne ljubavi .

Simbolizira vedrinu zbog svojih raznobojnih, papirnatih cvjetova koji dugo cvjetaju. Dakle, također predstavlja besmrtnost, vječnost i vječnu ljubav. Ovo cvijeće zadržava svoj oblik i boju kada se osuši, što ih čini postojanim i dugotrajnim.

Zanimljive činjenice o Xeranthemumu

Jednogodišnja trava ili smilje (Xeranthemum annuum)

Xeranthemum annuum je cvjetnica porijeklom iz istočne Europe i zapadne Azije. Biljka se u nekim zemljama, poput Slovačke i Češke, tretira kao ugrožena vrsta.

Jedno je od najpopularnijih vječnih cvjetova . Njegovi cvjetovi daju prekrasno rezano i suho cvijeće. Cvjetovi se često koriste u suhim buketima, cvjetnim aranžmanima, rukotvorinama i ukrasima.
Vječno cvijeće je cvijeće koje zadržava svoj oblik, oblik i boju kada se osuši, nudeći svoju ljepotu izvan iskustva jedne vegetacijske sezone, nakon što drugi cvjetovi uvenu i umru.

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.