Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Nemophila (Bebe plave oči)

 


Nemophila je rod od oko 10 vrsta jednogodišnjih biljaka iz obitelji Boraginaceae , porijeklom iz zapadne Sjeverne Amerike.
Nemophila ima nježne cvjetove u obliku čaše s pet latica u nijansama plave, bijele i ljubičaste. Ovi prekrasni cvjetovi dodat će boju i vizualni interes svakom krajoliku!

Značenje imena

Znanstveni naziv "Nemophila" dolazi od grčkih riječi "nemos", što znači "šumoviti pašnjak" ili "proplanak" i "phileo", što znači "voleti" , u odnosu na stanište neke vrste.

Većina vrsta ovog roda u svojim uobičajenim nazivima sadrži "baby plave oči" zbog svoje nebesko plave boje. Nemophila menziesii je općepoznata kao "Bebe plave oči". Nemophila parviflora se zove “Smallflower Baby Blue Eyes”, dok je Nemophila spatulata poznata kao “Sierra Baby Blue Eyes”. Nemophila pulchella je također poznata pod zajedničkim imenom “Eastwoodove dječje plave oči”.

Nemophila simbolika

Nemofila predstavlja pobjedu i uspjeh .

Zanimljive činjenice o Nemophili

petokraka (Nemophila maculata)

Nemophila maculata, obično nazvana Petica, jednogodišnji je divlji cvijet porijeklom iz Kalifornije.
To je atraktivna vrsta koja je poznata po svojim prepoznatljivim, zaobljenim ljubičastim mrljama na vrhu svake latice . Lišće je također vrlo privlačno.

Nemophila u Hitachi Seaside Parku

Hitachi Seaside Park, također poznat kao Hitachi Kaihin, prekrasan je park koji se nalazi u Hitachinaki, Ibaraki, Japan, koji sadrži ogromne cvjetne vrtove uključujući milijune narcisa, tulipana i procjenjuje se da je više od četiri milijuna Nemophila.
To je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Japanu. Park ima mnogo vrsta sezonskog cvijeća tijekom cijele godine, ali najljepše je u proljeće kada cvjetaju plavi cvjetovi Nemophila u manifestaciji poznatoj kao “ Nemophila Harmony ”. Cvjetovi nemofile cvjetaju na brdima Miharashi od 3,5 hektara, koji se nalaze na 60 m (200 stopa) nadmorske visine, s kojih se pruža nevjerojatan pogled na cvijeće, plavo nebo i ocean.

Podaci o biljci Nemophila

 

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.