Type Here to Get Search Results !

Cvijeć Nigella je poznata kao ljekovita biljka u cijelom svijetu. Ima antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, antioksidativna i protuupalna svojstva.

 


Nigella je rod od oko 20 vrsta iz obitelji Ranunculaceae , porijeklom iz Europe, Sjeverne Afrike i Azije.
Biljka ima lijepe, upadljive cvjetove okružene neobičnim listovima nalik na niti. Ove atraktivne, šarmantne i staromodne jednogodišnje biljke odmah će vas očarati!

Značenje imena

Ime roda potječe od latinske riječi “niger” što znači “crni” , u odnosu na intenzivne crne sjemenke biljke.

Uobičajeni naziv “Love-in-a-mag” je dat jer su cvjetovi okruženi hrpom sličnih listova, dajući izgled cvijeća okruženog maglom,

Simbolika Nigella

Nigella predstavlja sklad i ljubav .

Cvijet je simbol spona koje povezuju ljudi


Zanimljive činjenice o Nigelli

Prednosti i upotrebe

Od davnina, Nigella se koristila i kao lijek i kao hrana.

Nigella je poznata kao ljekovita biljka u cijelom svijetu. Ima antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, antioksidativna i protuupalna svojstva.
Vrste nigela, posebno Nigella sativa, korištene su u liječenju mnogih bolesti i medicinskih stanja kao što su kožni problemi, poremećaji krvi, probavni problemi, bolesti dišnog sustava i bolesti živčanog sustava. Nigella sativa može uništiti stanice raka i ojačati dobre stanice za borbu protiv raka.

U kulinarstvu se često koriste sjemenke crne . Koriste se osušene u hrani, kiselim krastavcima ili u pečenim proizvodima, a mogu se koristiti i kao zamjena za papar. Sjemenke imaju slabu aromu i daju papreni miris.

Podaci o biljci nigella

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.