Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Klerodendrum (Glorybower; Bagflower) Simbolizira uspjeh

 

Clerodendrum, također poznat kao Glorybower, veliki je rod od više od 300 vrsta cvjetnica iz obitelji Lamiaceae , porijeklom iz tropskih i suptropskih područja svijeta. Rod uključuje grmlje, drveće i penjačice.
Ove biljke dolaze u različitim veličinama, oblicima i bojama. Obično imaju veliko lišće i upadljive cvjetove jarkih boja koji su mirisni kod nekih vrsta. Mnoge se vrste uzgajaju zbog svojih šarenih plodova i prekrasnih cvjetova koji se pojavljuju u grozdovima. Izvrsno su obilježje kada se sade u cvjetnjake ili obrube.

Značenje imena

Ime roda potječe od grčkih riječi "kleros" , što znači "slučaj" ili "sudbina ", i "dendron" , što znači "drvo", u odnosu na sumnjiva ljekovita svojstva biljke.

Simbolika klerodendruma

Glorybower predstavlja uspjeh , dostojanstvo i sreću .

Zanimljive činjenice o Clerodendrumu

Clerodendrum i srodni rodovi


Rod je prebačen iz obitelji Verbenaceae u obitelj Lamiaceae 1990-ih, što ga čini srodnim drugim vrtnim biljkama poput
mente (Mentha), lavande (Lavandula) i kadulje (Salvia) .

Prednosti i upotreba Glorybowera

Neke vrste su se u narodnoj medicini koristile za liječenje raznih bolesti kao što su prehlada, kašalj, groznica, astma, reuma, dizenterija, zubobolja, guba, kožni problemi i anoreksija.

Ova biljka se često uzgaja kao ukrasna biljka .
Clerodendrum bungei, poznatiji kao Rose Glory Bower, široko se uzgaja u vrtovima kao ukras, cijenjen zbog cvjetova jarkih boja i slatkog mirisa. Clerodendrum thomsoniae (Bleeding Heart Vine) je još jedna popularna ukrasna vrsta koja pruža upadljive bijele cvjetove s tamnocrvenim vjenčićima koji podsjećaju na srce koje krvari.

Podaci o biljci Clerodendrum

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.