Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Cymbidium simbol prijateljstva

 

Cymbidium je rod od oko 50 vrsta iz obitelji Orchidaceae , porijeklom iz velikih nadmorskih visina u jugoistočnoj Aziji, iako je nekoliko vrsta porijeklom iz sjeverne Australije.
Cymbidium ima dugu stabljiku koja proizvodi prekrasne, egzotične cvjetove voštanog izgleda. Ove trajnice rastu na stijenama ili granama drveća u prirodi. One su jedne od najpopularnijih orhideja na svijetu zbog jednostavnog održavanja, prilagodljivosti i spektakularnog cvijeća u širokom rasponu boja.

 

Značenje imena

Ime roda potječe od grčkog "kymbe" , što znači "čamac" , što se odnosi na oblik usne cvijeća.

Simbolika cimbidija

Cymbidium je simbol prijateljstva .

U azijskoj kulturi smatra se čašću primiti ovu biljku na dar. Oni prihvaćaju ovaj cvijet kao simbol cijenjenog i poštovanog prijateljstva.

Zanimljive činjenice o Cymbidiumu

Sorta Cymbidium

Stručnjaci kažu da je Cymbidium vjerojatno najstarija kultivirana orhideja . Uzgaja se tisućama godina. Posebno se uzgajao u staroj Kini u vrijeme Konfucija koji je azijsku orhideju Cymbidium nazvao kraljem mirisnog cvijeća.
Puno hibrida kasnije je proizvedeno i u SAD-u, Australiji i Europi. Važni hibridi proizvedeni su u europskim dvorskim vrtovima kao hobi viših klasa.

Prednosti i upotrebe

Danas su biljke Cymbidium važan rezani cvijet, koji ima veliku komercijalnu i estetsku vrijednost . Njihovo cvijeće je dugotrajno i često se koristi u cvjetnim aranžmanima, uključujući vjenčano cvijeće i korzeže.

Podaci o biljci Cymbidium

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.