Type Here to Get Search Results !

Vrtno Cvijeće Echinacea (četinjača)

 

Echinacea je rod od oko 10 vrsta iz obitelji Asteraceae , porijeklom iz Sjeverne Amerike.
Echinacea, obično nazvana Coneflower, ima atraktivne i šarene cvjetove nalik tratinčicama, sa središnjim diskom u obliku češera okruženim prstenom zraka poput latica. Ima tamnozeleno lišće u obliku koplja ili ovalnog oblika i visoku, vitku, dlakavu stabljiku koja može doseći i do 120 cm (4 stope) visine. Ove je trajnice lako održavati kada saznate tajne za zadovoljavanje njihovih potreba. Otporne su na toplinu i sušu te će privući ptice i oprašivače u vašem vrtu.

Značenje imena

Ime roda potječe od grčke riječi “echinos”, što znači “morski jež” ili “jež” u odnosu na bodljikavu sredinu cvijeta.

Uobičajeni naziv "Coneflower" dolazi od izgleda cvjetne glavice, središnjeg diska u obliku češera. Ovaj se čunj zapravo sastoji od stotina cvjetova upakiranih zajedno.

Simbolika ehinaceje

Ehinacea simbolizira snagu i zdravlje .

Zanimljive činjenice o ehinaceji

Prednosti i upotrebe

Ehinacea je danas jedna od najpopularnijih biljaka u travarstvu .
Biljka se široko koristi u cijelom svijetu za širok raspon bolesti i stanja. Ehinacea se obično koristi u borbi protiv gripe i prehlade, ali se koristi i za liječenje upale grla, opeklina, inficiranih rana, proširenih žlijezda, zaušnjaka, ospica, zubobolje, migrene, uboda otrovnih insekata, bronhijalne infekcije, vaginalnih infekcija, grčeva u želucu , proljev, bolovi u mišićima, reumatizam i artritis. Biljka je poznata i po svojim antibiotskim, protuupalnim i antialergijskim svojstvima. Popularan je biljni sastojak za jačanje imunološke funkcije i može poboljšati probleme s kožom kao što su ekcem, akne i psorijaza.
Indijanci su koristili ovu biljku stotinama godina kao višenamjenski lijek. Echinacea je postala popularan biljni lijek u SAD-u i Europi početkom 1800-ih.

Ehinacea je biljka s niskim zahtjevima za održavanje koja će cvjetati kontinuirano bez obzira na to bez obzira na to ubijate li je ili ne. One su među najpopularnijim kultiviranim biljkama u Sjevernoj Americi.

Cvjetovi su dugotrajni i izvrsni kao rezano cvijeće .

Podaci o biljci Echinacea

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.