-->

Cvijeće Kalanchoe simbolizira izdržljivost

 

Kalanchoe je rod od oko 125 vrsta sukulentnih cvjetnica koje potječu s Madagaskara, velikog otoka u Indijskom oceanu uz jugoistočnu obalu Afrike. Pripadaju obitelji Crassulaceae i većinom su grmovi i višegodišnje zeljaste biljke.
Kalanchoes je poznat po svojim velikim debelim listovima i upadljivim, šarenim cvjetovima. Dostupne su u širokom rasponu veličina, oblika i boja.

 

Značenje imena

Riječ "Kalanchoe" je latinizirana iskrivljena kineska riječ "Kalan Chau", što znači "ono što pada i raste" u odnosu na njegovu aseksualnu reprodukciju.

Simbolika Kalanchoea

Kalanchoe simbolizira izdržljivost i trajnu naklonost .

Također može simbolizirati bogatstvo i prosperitet .

Zanimljive činjenice o Kalanchoeu

Povijest Kalanchoea

Rod je prvi opisao 1763. botaničar Michel Adanson.
Kalanchoe je 1927. donio s Madagaskara u Pariz i pretvorio ga je njemački trgovac sjemenom Robert Blossfeld u kućnu biljku. Danas se Blossfeldovo ime veže za vrstu Kalanchoe blossfeldiana.
Ova biljka je bila jedna od prvih biljaka u svemiru, poslana na sovjetsku svemirsku stanicu Saljut 1 1971. Biljke su dovedene na stanicu kako bi se povećalo raspoloženje posade.

Kalanchoe u Kini

Kalanchoe je popularna biljka tijekom proslave kineske Nove godine.
Ova biljka je Kinezima poznata kao "tisuće i milijuni crvene i ljubičaste" i kaže se da donosi bogatstvo i prosperitet.
Ime roda potječe od kineskog "Kalan Chau", što znači "ono što pada i raste".

Prednosti i upotrebe

Biljka se koristila kao lijek za liječenje infekcija, upala i reume.
Kalanchoe je također učinkovit u liječenju raka. Njegovo lišće sadrži organski spoj koji može spriječiti razvoj i metastaziranje kancerogenih stanica.

Podaci o biljci Kalanchoe

LihatTutupKomentar

Cvijeć Nigella je poznata kao ljekovita biljka u cijelom svijetu. Ima antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, antioksidativna i protuupalna svojstva.

  Nigella je rod od oko 20 vrsta iz obitelji Ranunculaceae , porijeklom iz Europe, Sjeverne Afrike i Azije. Biljka ima lijepe, upadljive c...