Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Fuksija (žemina kapi za uši) ukrasno cvijeće

 

Fuchsia je rod od više od 100 vrsta listopadnih ili zimzelenih grmova ili malih stabala iz obitelji Onagraceae , porijeklom iz Srednje i Južne Amerike.
Fuksija je vrlo cijenjena zbog svojih vrlo ukrasnih, atraktivnih i obično visećih cvjetova u kombinacijama crvene, bijele, ružičaste i ljubičaste. Danas je fuksija jedna od najviše kultiviranih ukrasnih biljaka na svijetu.

 

 

 

Značenje imena

Ove biljke otkrivene su krajem 17. stoljeća i dobile su ime u čast poznatog njemačkog botaničara Leonharta Fuchsa (1501-1566).

Simbolika fuksije

Fuksija je simbol elegancije , dobrog ukusa , povjerljive ljubavi i ljubaznosti .

Zanimljive činjenice o Fuksiji

Jesu li grmovi ili drveće?

Dok Fuchsia obično raste u obliku grma, Fuchsia excorticata može rasti i kao stablo.
Fuchsia excorticata je veliki grm ili malo stablo koje se širi, porijeklom s Novog Zelanda. Raste diljem zemlje u sjenovitim, vlažnim područjima.

Boja fuksije

Fuksija je mješavina crvene i ljubičaste boje , nazvana po istoimenom cvijetu.
Boja je postala popularna kao modna boja. Nijansa “Hollywood Cerise”, također poznata kao “Fashion Fuchsia”, svijetlo je ružičaste boje s hladnim ljubičastim podtonovima. Boja je popularna za ženske ruževe i žensku odjeću općenito.
Fuksiju se često zbuni s magenta bojom . Pojam se netočno koristi za opisivanje svijetle, ljubičasto-ružičaste boje, također poznate kao magenta. Mnogi vjeruju da je fuksija varijacija magenta, ali se smatra da fuksija ima više ljubičaste nijanse.

Najstarija fuksija na svijetu

Fuksija može preživjeti stotinama godina. Zapravo, najstariji je zasađen 1899. godine i još uvijek živi u Kaliforniji, SAD.

Prednosti i upotrebe

Maori, autohtoni polinezijski narod Novog Zelanda, koristili su plavi pelud cvjetova Fuchsia excorticata kao izvor šminke .

Plod fuksije su bobice, ispunjene brojnim minijaturnim sjemenkama. Obično se konzumiraju u obliku džema .

Podaci o biljkama fuksije







Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.