Type Here to Get Search Results !

Cvijet Verbascum (Divizma) simbol hrabrosti

 


Verbascum, obično poznat kao divizma, rod je više od 100 vrsta cvjetnica iz obitelji Scrophulariaceae , porijeklom iz Europe i Azije. Većina vrsta su trajnice, što znači da će se vraćati iz godine u godinu bez potrebe za ponovnom sadnjom.
Divizma je visoka i zgodna biljka s bujnim cvjetovima u obliku tanjurića koji su obično žute boje. Listovi su mu srebrnasti, veliki i pomalo dlakavi, ali mekani. Ova biljka koja voli sunce uspijeva na suhim, kamenitim obroncima i otvorenim šumama, stojeći ponosno i uspravno.

Značenje imena

Ime roda potječe od latinske riječi "barbascum" , što znači "bradata biljka" , u odnosu na dlakave površine lišća, stabljike i brakteje.

Uobičajeni naziv "Mullein" dolazi od latinske riječi "Mollis", što znači "mekan" ili "gladak" i odnosi se na teksturu lišća.

Simbolika verbascuma

Divizma je simbol hrabrosti , zaštite i zdravlja .
Njegove stabljike su čvrste i uspravne, što ga čini idealnom biljkom srednjeg ruba ili pozadine. Toliko je golem da pruža sjenu nižim biljkama osjetljivim na sunce.
Divizma se tisućama godina koristi u medicini za liječenje širokog spektra bolesti, tako da je povezana i s liječenjem.

Zanimljivosti o Verbascumu

Prednosti i upotreba


Ova biljka ima
dugu povijest korištenja kao biljni lijek , posebno u liječenju respiratornih problema. Koristi se za liječenje širokog spektra medicinskih tegoba, uključujući ženske menstrualne cikluse, vene, zubobolju, bol u uhu, disfunkciju bubrega, giht, tuberkulozu i hemoroide.
Divizma se u srednjovjekovnoj medicinskoj praksi smatrala jednom od najvažnijih ljekovitih biljaka. Moderni travari nastavljaju koristiti ovu biljku za liječenje dugog popisa stanja. Danas se divizma smatra glavnom protuupalnom biljkom za liječenje kašlja, prehlade, upale grla, bronhitisa, glavobolje i proljeva. Prema riječima travara, čaj od divizme pomaže i kod probavnih tegoba.

Podaci o biljci Verbascum

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.