-->

Cvijeće Lantana za Vrt i kuću

 Lantana je rod od više od 150 vrsta cvjetnica iz obitelji Verbenaceae , porijeklom iz tropskih područja Južne Afrike i Amerike.
Biljka raste kao zimzeleni ili listopadni grm i cvjeta lijepim i živim bojama tijekom cijele sezone, mijenjajući intenzitet boja kako cvijet sazrijeva. Lantana proizvodi mnogo pojedinačnih cjevastih cvjetova u grozdovima, sa po četiri latice. Ove svijetle biljke koje vole sunce izvrsne su u gredicama, obrubama, kontejnerima ili kao pokrivač tla, gdje će privući kolibriće i leptire.

 

Značenje imena

Naziv roda “lantana” potječe od latinskog naziva biljke vrste Viburnum lantana , stabla putnika na koje površno podsjeća.

Simbolika Lantane

Lantana je simbol strogosti i strogosti .

Zanimljive činjenice o Lantani

Je li Lantana invazivna?

Ove biljke su invazivne pa nemojte dopustiti da bilo što drugo raste u istom okruženju. Brzo se šire i preuzimaju druge biljke u okolici. To također dovodi do migracije ili smanjenja broja životinja. Cvjetajući tijekom cijele sezone, svaka biljka može proizvesti do 12.000 sjemenki godišnje.

Je li Lantana otrovna?

Listovi su otrovni za većinu životinja , stoga držite svoje ljubimce podalje od njih.

Podaci o biljci Lantana

 

LihatTutupKomentar

Cvijeć Nigella je poznata kao ljekovita biljka u cijelom svijetu. Ima antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, antioksidativna i protuupalna svojstva.

  Nigella je rod od oko 20 vrsta iz obitelji Ranunculaceae , porijeklom iz Europe, Sjeverne Afrike i Azije. Biljka ima lijepe, upadljive c...