Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Epimedij (Jalovina; Biskupov šešir)

 

Epimedium je rod od oko 60 vrsta iz obitelji Berberidaceae , porijeklom iz Europe i Azije, a rasprostranjen je u područjima oko Sredozemnog mora i istočne Azije.
Ove biljke koje vole sjenu imaju šarmantne listove u obliku srca ili strelice i prekrasne cvjetove u obliku zvijezda u raznim bojama. Epimediumi su dugovječne trajnice i dobro pokrivaju tlo poznate po svojoj žilavosti, snazi ​​i sposobnosti da se natječu s korijenjem drveća, što ih čini odličnim izborom za svaki vrt u hladu.

 

Značenje imena

Ime roda je nejasnog porijekla i značenja. Vjeruje se da je to latinizirana verzija grčkog imena za drugu biljku - "Epimedion" .

Uobičajeni naziv "Barrenwort" dobio je jer biljka podnosi sjenu i suho tlo, raste u "neplodnim" okruženjima. Također se vjerovalo da uzrokuje neplodnost kod žena.

Naziv biskupski šešir dolazi od oblika cvijeta.

Uobičajeni naziv "horny Goat Weed" također zaslužuje neko objašnjenje. Legenda kaže da je ime dobila kada je kineski ovčar primijetio da jedenjem ove biljke njegovi muški kozi postaju vrlo razdražljivi. Biljka sadrži aktivni sastojak ikariin, jedan od najmoćnijih prirodnih afrodizijačkih spojeva. Icariin je također odličan kao dodatak za sportaše i bodybuildere.

Epimedium simbolika

Na jeziku cvijeća, Epimedium znači plodnost i snagu .

Zanimljive činjenice o Epimediumu

Prednosti i upotrebe

Epimedium je poznata ljekovita biljka .
Koristi se u tradicionalnoj kineskoj medicini za liječenje širokog spektra bolesti, kao što su bol u živcima, bubrezi, poremećaji jetre, osteoporoza i seksualna disfunkcija. Također je uključen u biljni tretman raka u Aziji.
Epimedium se tradicionalno koristi zbog svojih afrodizijačkih svojstava. Koristio se kao pojačivač muškog libida i kao takav je ostao popularan do danas.

Podaci o biljkama Epimedium

 

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.