-->

Cvijet Drakula (Orhideja majmuna)

 

Drakula je rod od više od 100 vrsta cvjetnica iz obitelji Orchidaceae , porijeklom iz Srednje Amerike i dijela Južne Amerike.
Vrste u ovom rodu su prilično raznolike, ali najpopularnije su one koje nalikuju majmunima. Ovi neobični, upečatljivi cvjetovi jedna su od najnevjerojatnijih orhideja koje ste ikada vidjeli. Majka priroda je tako kreativna!

Značenje imena

Znanstveni naziv "Dracula", latinski za "mali zmaj" , odnosi se na jeziv izgled cvijeta.
Duge ostruge koje vise s cvijeta izgledaju kao vampirski očnjaci.

Neki članovi ovog roda (Dracula simia i Dracula gigas) poznati su kao "Orhideje majmuna", ali zajednički naziv Monkey Orchid nije ograničen samo na ovaj rod. Druge vrste, kao što su Calanthe tricarinata i Orchis simia, također su poznate kao majmunske orhideje.

Simbolika Drakule

Cvijet predstavlja zlo i smrt .

Također može simbolizirati moć i apsolutni autoritet .

Zanimljive činjenice o Drakuli

Neobično cvijeće

Orhideje proizvode najzanimljivije i jedinstveno cvijeće. Rod Drakula je najpoznatiji po tome što sadrži vrstu majmunskog lica . Međutim, samo nekoliko pripadnika roda (Dracula simia, Dracula gigas, Dracula benedictii i Dracula wallisii) ima izgled poput majmuna.
Središte cvijeća podsjeća na lice majmuna, i doista, ovi neobični cvjetovi izgledaju baš poput majmuna. A najzanimljivije je da različiti cvjetovi pružaju različite izraze lica majmuna.

Biljka na velikoj nadmorskoj visini

Ove biljke obično rastu na velikim visinama, između 1600 i 2500 metara (5250-8200 stopa) .

Podaci o biljci Drakula

LihatTutupKomentar

Cvijeć Nigella je poznata kao ljekovita biljka u cijelom svijetu. Ima antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, antioksidativna i protuupalna svojstva.

  Nigella je rod od oko 20 vrsta iz obitelji Ranunculaceae , porijeklom iz Europe, Sjeverne Afrike i Azije. Biljka ima lijepe, upadljive c...