Type Here to Get Search Results !

Cvijeće Geum (Avens)

 

Geum je rod od oko 50 vrsta iz obitelji Rosaceae , široko rasprostranjenih u umjerenim područjima svijeta.
Geum je prekrasna svestrana biljka koja cvjeta u proljeće i ljeto. Također poznata kao Avens, ova trajnica proizvodi prekrasne jednostruke ili dvostruke cvjetove u širokom rasponu boja. Živopisni cvjetovi jarkih boja drže se iznad lišća na uspravnim, žilavim stabljikama, dajući im nježan, prozračan izgled. Dragulji su prikladni za bordure i kamenjare, ali se mogu uzgajati i u kontejnerima. Izvrsni su u lončanim aranžmanima i izvrsno rezano cvijeće.

 

Značenje imena

Znanstveni naziv potječe od grčke riječi "geno", što znači "izdati ugodan miris" , jer korijenje ima aromu poput klinčića.

Uobičajeni naziv "Avens" možda dolazi od latinske riječi "avencia", što znači "vrsta djeteline".

Geum simbolika

Geum je simbol čistoće .

 

Zanimljive činjenice o Geumu

Drvene avene (Geum urbanum)

Geum urbanum, također poznat kao Wood Avens ili Herb Bennet, obično se koristio zbog svojih


ljekovitih svojstava . Svi dijelovi biljke, a posebno korijen, djeluju antiseptički, protuupalno, antibakterijsko, adstringentno, febrifugirajuće, sudorativno, želudačno, dijaforetično, stiptično i tonik. Biljka se koristi za liječenje raznih bolesti kao što su proljev, probavna slabost, grlobolja, groznica, menstrualne tegobe, hemoroidi, upale kože, problemi s jetrom, mučnina i povraćanje.

Za pripremu čaja možete koristiti korijen biljke . Biljni čaj se uglavnom koristi protiv probavnih tegoba, a iako nema tako dobar okus, svakako ima svoje koristi.

Nekada je biljka bila koristan sastojak u kuhinji . Danas se Geum urbanum ponekad koristi kao začin. Korijen biljke koristi se kao zamjena za klinčić. Korijen je malen i svježe arome poput klinčića.

Podaci o tvornici dragulja

Objavi komentar

0 Primjedbe
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.